Om succesvol te zijn als therapeut werk ik met trajecten waar laboratoriumonderzoek geïncludeerd wordt. Een analyse van de ontlasting, het bloed of speeksel is belangrijk in het bepalen van de oorzaak van klachten en de koers van de behandeling. Een onderzoek is relatief snel en simpel uit te voeren.
Op deze pagina vind je meer over de inhoud van de onderzoeken binnen de aangeboden trajecten.
Ben jij benieuwd of dit iets voor jou is? Lees dan verder.
Al meer dan 2000 jaar geleden beweerde de Griekse arts Hippocrates dat alle ziekten in de darmen beginnen. Als ziektes daar beginnen, dan start gezondheid daar ook. Steeds meer onderzoeken tonen aan dat er een relatie is tussen darm(on)gezondheid en klachten zoals:
Ben jij bij artsen en/of zorgprofessionals herhaaldelijk getest op van alles en nog wat? Heb jij een vage diagnose gekregen zonder een effectieve behandeling? In de praktijk hoor ik regelmatig dat mensen ‘alles’ hebben laten testen en dat hier weinig afwijking zijn gezien. Als ik met hen verder onderzoek met ontlastingsonderzoeken of bloedonderzoek (vitaminen/mineralentekorten) dan vind het laboratorium wél afwijkende waardes. De reden hiervoor is dat de artsen niet álles testen. Hier is vaak geen geld en/of geen tijd voor en daarnaast worden niet alle onderzoeken erkent (met name als er geen juiste oplossing voor bekend is). De artsen testen bijvoorbeeld twee á drie soorten parameters in de ontlasting waarbij via onze onderzoek er wel meer dan 25 darmparameters worden getest.
Dit kom je te weten bij ons uitgebreide darmonderzoek:
Na het eerste consult krijg je voor het uitgebreide darmonderzoek meerdere testkits thuis gestuurd. De testkit voor de intolerantie-test is een bloedtest die bij een prikpunt in jouw omgeving moet worden afgenomen (hier zijn kosten aan verbonden, deze zijn voor uzelf). De onderzoeken kunnen alleen worden ingestuurd op maandag t/m donderdag tot 17.00 uur via de brievenbus of een andere PostNL-punt. Vergeet daarbij geen handtekening en afnamedatum op het aanvraagformulier te zetten. Na ontvangst door het laboratorium duurt het gemiddeld 2 weken voordat de uitslag bekend is.
Na analyse door de behandelaar worden de uitslagen tijdens het opvolgende consult besproken en uitgelegd. De behandelaar ontvangt de uitslag en stuurt deze door of geeft deze uitgeprint mee.
Binnen de kleine gezondheidsscreening worden bloedwaardes voor de lever, nieren, schildklier en een aantal belangrijke vitamines en mineralen meegenomen. Daarnaast bevat het een screening op 24 verschillende voedselintolerantie (IgG4) en een allergie screening (IgE-totaal). Dit pakket is te adviseren bij milde klachten of een algemene check-up /APK. Dit kan 1 tot 2x per jaar gedaan worden. Mocht je langer dan 1-2 jaar geen screening hebben gehad dan wordt het uitgebreide gezondheidsscreeningspakket geadviseerd.
Bloedonderzoek is geschikt als je één van de volgende kenmerken herkent:
Bloedonderzoek wordt uitgevoerd wanneer je een groot beeld wilt hebben van je algehele gezondheid. Je kunt dit zien als de jaarlijkse APK van je lichaam. Je krijgt inzicht in de belangrijkste mineralen, vitamines en essentiële stofwisselingsprocessen. Daarnaast word de functie van grote organen duidelijk zoals lever, nieren, schildklier maar ook je bloedsuiker en hart en bloedvaten. Dit is erg interessant als je benieuwd bent hoe het met je gestel is of vage klachten ervaart waar je dit vinger niet op kan leggen. Je kan ook kiezen voor deze screening als je moeite hebt met afvallen, vermoeid bent of gewoon benieuwd bent naar jouw orgaanstatus en voedingsstoftekorten.
Geringe tekorten in vitaminen en voedingsstoffen hoeven geen enkele klacht of probleem geven, maar op de lange termijn kunnen ze wel leiden tot serieuze negatieve gezondheidseffecten. Binnen het onderzoek word rekening gehouden met subtiele veranderingen in het bloedbeeld.
Door bloedonderzoek te laten uitvoeren kan ik je advies op maat geven.
Je denkt misschien wel: ”Ik ben toch al helemaal getest en onderzocht bij de huisarts of het ziekenhuis?!”
Ziekenhuis en huisartsenlaboratoria gebruiken testen om ziekte op te sporen. Ik gebruik voor een deel dezelfde testen. We kijken echter op een meer subtiele manier naar uw gezondheid en gebruiken daarom veel andere testen en streven naar optimale waarden, deze wijken soms af van de reguliere referentiewaardes. Niet alleen sporen we ziektes op maar detecteren ook milde verstoringen in een vroeger stadia. Dit betekend dat er zowel preventief als curatief onderzocht wordt.
Tekorten in nutriënten komen veel meer voor dan dat we denken. Het voedingscentrum laat ons geloven dat als we gewoon eten we amper tekorten kunnen krijgen. Helaas zie ik in de praktijk regelmatig tekorten of afwijkende stofwisselingsprocessen, zelf na ‘goed’ gekeurd te zijn bij de huisarts of in het ziekenhuis. Vooral vitamine D, B12, magnesium, ijzer en omega-3 vetzuren zijn bij veel patiënten deficiënt. In de praktijk zoeken we dit volledig uit binnen het uitgebreide bloedtest traject.
Ik werk met reguliere bloedtesten en onderzoeken, geen energetische (zoals EMB) bloedtesten. Vaak zijn deze uitkomsten niet goed te interpreteren (niet altijd onjuist). In onze praktijk kiezen wij voor de meest betrouwbare testen (tevens ook meer kostbaar). Ik werk met wetenschappelijk onderbouwde interventies en confirmeren dit effect met labonderzoek.
Met deze bloedtest onderzoek je:
Het bloedonderzoek vind altijd voor 11.00 ‘s ochtends plaats in nuchtere toestand (minimaal 10-13 uur geen calorie inname). De bloedafname bestaat uit een simpele vingerprik door de behandelaar afgenomen. Dit wordt diezelfde dag nog naar het laboratorium verzonden en duurt gemiddeld 12 werkdagen voordat de uitslag bekend is. Na analyse door de behandelaar wordt tijdens het volgende consult de uitslagen besproken en uitgelegd.
©2023 Lorenz vd Helder | Alle rechten voorbehouden