- Fermentatie tijdens de bereiding van desembrood bevorderd de darmbacteriën positief.
- Normaal brood bevat fytinezuur wat de opneembaarheid van gezonde mineralen beperkt, dit stofje komt minder voor bij zuurdesembrood waardoor je meer B-vitamines en antioxidanten opneemt.
- Daarnaast zorgt zuurdesem voor een gelijkmatige afgifte van energie wat leidt tot een stabiele bloedsuikerspiegel: dus geen snaaibuien meer!
- Als je gevoelig bent voor de gluten in normaal brood dan kan dit een goed alternatief zijn, zuurdesembrood helpt namelijk de aanwezige gluten af te breken.
Ingrediënten
- 2 eieren
- 2 zuurdesemboterhammen van 100% zuurdesem
- Gemixte paddenstoelen
- Roerbakgroentes als wortel, tomaten, lente-ui, rode ui, paprika of prei
- Verse kruiden als rozemarijn, tijm, basilicum, peterselie, bieslook of rucola
- Kokosolie of olijfolie
- Avocado
Bereidingswijze
- Roerbak de groente en paddenstoelen ongeveer 3 minuten.
- Voeg de eieren toe en gaar tot het bijna gestold is (het ei koken kan ook).
- Breng op smaak met zout, peper en verse kruiden.
- Verdeel het ei op brood met avocado en serveer.
Tip: zuurdesembrood is ideaal om te roosteren, de compactheid van het brood voorkomt dat het een beschuitje wordt.
Succes met koken!
Gezonde groet,
Lorenz, Orthomoleculair therapeut.