- Wortel is een rijke bron van bètacaroteen dat omgezet kan worden in vitamine A, dit is super voor de slijmvliezen en de darmen!
- Het mineraal silicium zit in wortelen en dit vertraagt het verouderen van je huid en is goed voor de aanmaak van collageen (wat rimpels en acne tegengaat!).
- De vezels in wortelen voed de goede bacteriën in de darmen, dit zorgt voor een betere weerstand tegen ziekteverwekkers.
- Toegestaan binnen FODMAP-arm dieet.
De vele vezels zorgen voor het binding van oestrogeen, het helpt je hormonen in balans te brengen. Eén rauwe wortel per dag (of soep) kan hier positief aan bijdragen.
Benodigdheden (2 liter)
- Gember vers 1duim
- Kerriepoeder 2tl
- Wortelen 1kg
- Groentebouillon biologisch 1
- Kokosolie 2el
- Water 1 liter
- Kokosmelk bio 200ml
- Citroensap 1el
- Garnering: peterselie vers, zonnebloempitten, sojasaus 1tl
- Zout en peper naar smaak
Optioneel toevoegen: 1 pastinaak of zoete aardappel 300gr
Bereiding
- Verwarm de kokosolie en voeg de gember, kerrie en wortelen toe en bak 5 min op middelhoog vuur.
- Voeg de bouillon toe samen met 1 liter water en kook op laag voor voor 15min.
- Pureer en voeg de kokosmelk toe.
- Maak op smaak met de citroensap, zout, peper, en eventueel sojasaus.
- Serveer en garneer met peterselie en 1tl zonnebloedpitten.
Succes met koken!
Gezonde groet,
Lorenz, Orthomoleculair therapeut.