- Avocado en zalm zijn erg rijk aan omega vetzuren, ongelofelijk belangrijk voor je hormonen en beschermd tegen hart- en vaatziekten door aanwezigheid van veel antioxidanten en vitamines (A, D, E, B, C, K).
- Avocado’s bieden veel vezels die de stoelgang stimuleren en zorgen voor een lange verzadigingstijd.
- De lijm die de huid bij elkaar houd is ceramide, avocado is hier erg rijk aan. + helpt haar en nagels!
- Deze salade bevat genoeg bouwstoffen én brandstoffen die je anders niet veel binnenkrijgt als je een gemiddeld Nederlands voedingspatroon hebt.
Benodigdheden (2 p.)
- Gerookte zalm 100-150gr
- Avocado 1
- Veldsla/Rucola of mix 80gr
- Walnoten 1 handje
- Pijnboompitten of pompoenpitten 1el
- Rode ui ½
- Dressing: olijfolie 1el, dille 1tl, honing 1tl, 1 tl citroensap of appelazijn 1tl
- Zout/peper naar smaak
- Eventueel: gekookt ei
Optioneel/vervangend: Radijs, cherrytomaat, komkommer, knoflook, mango, dadels.
Bereiding
- Snijd de zalm in reepjes, de avocado in blokjes, de ui in dunne plakjes en hak de walnoten.
- Bereid de dressing voor apart of in de kom.
- Meng alle ingrediënten door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
Succes met koken!
Gezonde groet,
Lorenz, Orthomoleculair therapeut.