- Bieten zijn rijk aan vitamine A, B11, C, ijzer, mangaan, koper, magnesium en kalium.
- Bieten bevatten veel vezels en zijn daarom super voedzaam voor de darmbacteriën.
- De stoffen in bieten zuiveren het bloed en beschermen het hart + werkt ontstekingsremmend.
- De stoffen in bieten ondersteund de lever en helpt je lichaam met ontgiften.
Benodigdheden (2 p.)
- 4-5 biologische gekookte rode bieten
- 1 sinasappel óf 1 appel
- Hand walnoten
- Blaadjes verse munt
- Feta 150 gram (Violife of dodoni- vegan greek white)
- Veldsla, rucola of romanasla
- Balsamicoazijn en olijfolie extra vierge naar smaak
Optioneel: zonnebloempitten, pompoenpitten of varieer met basilicum en pistachenoten.
Bereiding
- Snijd het fruit en de bieten in kleine blokjes en hak de walnoten grof.
- Mix alles samen met de balsamicoazijn, olijfolie en munt. Brokkel als laatst de feta over het gerecht.
Wil je het gerecht meenemen? Zorg dan dat je de feta toevoegt tijdens het serveren. Op deze manier blijft je gerecht het beste smaken. Mocht je bieten vers koken, dan kan je deze tot wel 12 maanden in de vriezer bewaren.
Succes met koken!
Gezonde groet,
Lorenz, Orthomoleculair therapeut.