Salade: rode biet – feta

  • Bieten zijn rijk aan vitamine A, B11, C, ijzer, mangaan, koper, magnesium en kalium.
  • Bieten bevatten veel vezels en zijn daarom super voedzaam voor de darmbacteriën.
  • De stoffen in bieten zuiveren het bloed en beschermen het hart + werkt ontstekingsremmend.
  • De stoffen in bieten ondersteund de lever en helpt je lichaam met ontgiften.
Benodigdheden (2 p.)
  • 4-5 biologische gekookte rode bieten
  • 1 sinasappel óf 1 appel
  • Hand walnoten
  • Blaadjes verse munt
  • Feta 150 gram (Violife of dodoni- vegan greek white)
  • Veldsla, rucola of romanasla
  • Balsamicoazijn en olijfolie extra vierge naar smaak

Optioneel: zonnebloempitten, pompoenpitten of varieer met basilicum en pistachenoten.

Bereiding
  1. Snijd het fruit en de bieten in kleine blokjes en hak de walnoten grof.
  2. Mix alles samen met de balsamicoazijn, olijfolie en munt. Brokkel als laatst de feta over het gerecht.

Wil je het gerecht meenemen? Zorg dan dat je de feta toevoegt tijdens het serveren. Op deze manier blijft je gerecht het beste smaken. Mocht je bieten vers koken, dan kan je deze tot wel 12 maanden in de vriezer bewaren.

 

Succes met koken!

Gezonde groet,

Lorenz, Orthomoleculair therapeut.

Andere artikelen

Download PDF

6 belangrijke darmherstellende voedingsmiddelen

Herstel je darmen met voeding

Download hier het PFD met de 6 belangrijkste voedingsmiddelen om jouw darmen te herstellen.
Download PDF
Vragen over consulten?
We gebruiken cookies om u de beste ervaring te bieden, functionaliteit en prestaties te verbeteren, advertenties te personaliseren en verkeer te analyseren. Door op ‘Accepteren’ te klikken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Ga voor meer informatie naar ons Cookiebeleid dat u kunt vinden in onze privacybeleid.